Gipszkarton falban futó tolóajtó készítése 2019-04-13T04:09:40+00:00

Gipszkarton falban futó tolóajtó szerkezet/vasalat

A Cogi Kitmax gipszkarton falban futó rejtett tolóajtó szerkezete kompatibilis a CW 75-ös, illetve az UW 75-ös gipszkaron profilokból épített gipszkarton falhoz, ha 1-1 rétegben borítjuk a külső felületét. Ehhez a 12,5 mm-es vastag gipszkartont szükséges használnunk, így kapjuk a szükséges 100 mm-es falvastagságot. Amennyiben még egy réteg 12,5 mm-es gipszkarton réteget ráfúrunk, akkor a stabilitását is növeljük a falban futó tolóajtónknak.

Miért jó választás a falsíkban futó tolóajtó?

Mert ha úgy döntöttünk, hogy gipszkarton válaszfalakat építünk, adott a falsíkban futó tolóajtó kialakítás kitűnő választás lehet, hiszen rengeteg helyet takaríthatunk meg, amit egy nyíló ajtó elvesz. Gondoljon bele abba, hogy mennyi hely szabadulhat fel egy lakásban, milyen berendezési tárgyakat lehet használni abban az esetben, ha a hasznos, felhasználható helyünk növekszik!

Mert a tolóajtó szerkezet optimális csomagolása megkönnyíti a szállítást, kiterjedése mindösszesen 13 x 11 x 223 cm, összeszerelése nagyon könnyű, néhány perc alatt megoldható.

Mert a falban futó tolóajtó szerkezet dobozában 19 mm-es gipszkaron csavart is találunk, amit az első réteg gipszkarton borításhoz kell használnunk, hogy a majdan beépített 40 mm-es ajtólapunkat ne karcolja meg a túl hosszú, hagyományos 25 mm-es gipszkarton csavar.

Mert ha üveg ajtólapot szeretnénk használni a gipszkarton falban futó tolóajtó szerkezethez, akkor csak rendelni kel hozzá egy görgőkészletet, amit az üveg tolóajtó laphoz kell alkalmaznunk. Ezt a görgőkészletet használhatjuk 8 mm ill. 10 mm vastagságú edzett üveghez.

Webshopunkban rendelhető ez a kiegészítő is:

http://almennyezet-gipszkarton.hu/shop/termek/gipszkarton-falban-futo-toloajtotok-gorgokeszlet-10-mm-vastag-uveghez-szoritos/

Ha kétszárnyú gipszkarton falban futó tolóajtó szerkezetet szeretnénk kialakítani, akkor 2 db tolóajtó vasalatot kell egymással szemben kiépíteni (figyelve a nagyobb helyigényre). Egy okos kiegészítő használatával szinkronizálni is tudjuk az ajtómozgatást (a kétszárnyú falsíkban futó tolóajtó szerkezet szinkronizálása azt jelenti, hogy: az egyik szárny ajtólapját betolva vagy kihúzva a szerkezetből, a másik szárnyon található ajtólap egy csiga szerkezet segítségével leköveti az ellenkező irányban ezt a mozgást).

Ezt a termékkiegészítőt szintén elérheti a webshopunkban: http://almennyezet-gipszkarton.hu/shop/termek/gipszkarton-falban-futo-toloajtotok-szinkron-keszlet/

A gipszkarton falban futó tolóajtó szerkezetek mérettáblája:

Letölthető dokumentum: Gipszkarton fajban futó tolóajtó szerkezet mérettábla.pdf